vineri, 18 decembrie 2020

Vindecarea


  Înainte de a vorbi, lasă cuvintele să treacă prin aceste 3 porți: 

-„Este adevărat?”

-„Este necesar?”

-„Este politicos?”

  Vindecarea nu înseamna respingerea parților negative din noi , înseamna întelegerea si acceptarea lor. O uniune interna.

„ Aruncarea de produse farmaceutice toxice în corpul nostru, înseamnă să fim imprudenți. În prezent ne confruntăm cu o explozie de bacterii letale din cauză că am făcut exces de antibiotice și substanțe antimicrobiene, care le-au permis ingenioșilor microbi să sufere mutații și să dezvolte tulpini rezistente la medicamente. Pentru sănătatea ta și pentru sănătatea planetei este nevoie să stabilești o relație nouă cu toate viețuitoarele, inclusiv cu microbii din corpul tău și cu mitocondriile din celulele tale. Întrucât organismul tău găzduiește de zece ori mai mult ADN microbian decât celule care conțin ADN-ul tău, să înveți să trăiești în armonie cu microbii din tine este esențial pentru supravețuirea ta. Ca să ai sănatate pe termen lung trebuie să înveți nu doar să supravețuiești, ci să înflorești colaborând cu toate bacteriile, virusurile și toate celălate celule din corpul tău. 

  Medicina spirituală sporește capacitatea organismului de a elimina toxinele la care suntem expuși, fie că e vorba de poluanții din aer, din apă, din alimente sau otrăvurile mentale ale unei gândiri și sisteme de convingeri nesănătoase. Când renunțăm la convingerile și comportamentele toxice, axate pe pradă și lucruri materiale, putem să participăm și să creăm împreună o modalitate sustenabilă pentru ca toți laolată, să trăim pe Pămant. Dacă nu vom face asta, specia umană riscă să dispară cu totul... Șamanii ne învață că Pământul este paradisul după care tânjim, după o călătorie lungă pe tărâmurile spiritului. Și că se cuvine să avem grijă de el ca de Edenul nostru. Alfel, planeta ar putea hotărî că este ineficient să îi mai întrețină pe cei mai lacomi dintre copiii ei. Și pentru că noi, cei mai lacomi, am pus stăpânire cu forța pe majoritatea resurselor și le-am folosit în scopuri personale, am pus restul naturii - pe cei inocenți - în pericol (un dezechilibru al ecosistemului). Pentru ca Pământul să se vindece și să supravețuiască, acum avem nevoie de un vis nou, înainte ca răul pe care i-l facem planetei să fie prea mare pentru a-i permite să se întremeze fără să-și piardă copii.” ( Medicina Spirituală - Alberto Villoldo)

  Atunci când se rupe un os, care primul pas către vindecare, a-l pune la loc. Așa funcționează vindecarea și in plan emoțional, doar că este mult mai greu. Când mergi spre acest proces de vindecare vei simți ca și cum ai muri. Te vei simți din nou pedepsit și exilat.

  Vindecarea nu este un simptom sau un tratament, ea este redobândirea unui echilibru, o armonizare interioară. Cea mai comună idee ar fii, că ea este procesul de restaurare a sănatații și a binefacerii interioare. Asta constă în schimbarea unui patern aflat în dezechilibru, dezordonat, degradat. În cea mai mare parte, boala are la rădacină o traumă. De aceea să nu uităm că și efectul Nocebo, adica gândurile negative pot atrage și dezvolta boala. 

  „ Experimentăm o traumă, așa că intrăm într-o anumită frecvență respectivă ei, care atrage și mai multă traumă, care face vribrația ei  și mai puternică, așa că atragem și mai multă traumă, apoi murim. Asta dacă nu o vindecăm. Procesul de vindecare nu se termina niciodata.” Teal Swan

 Ca sa întelegeti mai bine ce înseamna trauma recomand articolul scris de mine intitulat "Dependenta".

  Vindecarea se clasifica in mai multe criterii:

- Vindecarea copilului interior ( inner child )

- Vindecarea traumelor din viețile anterioare ( past life )

- Munca cu umbra - aspecte ale personalității preluate din subconștient ( shadow work )

- Vindecarea unei inimi frânte ( broken heart )

- Vindecarea energiei feminine și masculine din noi ( Indiferent de gen, fiecare avem în noi energie feminină și masculină ).

  Astâzi vă voi vorbi despre vindecarea copilului interior și munca cu umbra, pentru ca sunt cele mai esențiale pentru dezvoltarea noastră personală și a reintegrării.

   Reintegrarea înseamna sa aduci la cunoștiință toate lucrurile pe care le-ai reprimat la tine. Pe acest pămant ne naștem integrii, dar fiindca parinții, familia, societatea, prietenii nu pot accepta parți și aspecte la noi, atunci le ascundem și le reprimăm în subconștient. De dragul iubirii ne fragmentăm și ascundem aceste aspecte care nu sunt acceptate și validate de societate. Atunci cand reprimăm aceste aspecte, ele nu dispar, doar se pierd din starea conștientă in subconstient. De aceea ne trezim in viață atât de confuzi și lipsiți de control. Suntem adulți ar trebui să facem lucrurile mai calculat, dar cădem tot în aceleași paterne distructive, făcând același kkt, pentru că am reprimat părți din noi care puteau fi cele mai puternice calități ale noastre.

  Pacea și armonia din lume începe din interiorul nostru. Te vindeci pe tine, vindeci familia, lumea și universul in același timp. Asa cum paterne si obiceiuri rele se pot transmite din generatie in genratie, la fel și vindecarea se poate transmite.

  „Ca esență a vindeca ceva înseamnă a experimenta opusul. De exemplu: dacă suntem singuratici, a vindeca acest lucru este de a te conecta cu cineva. Dacă te simți neputincios, opusul este să te împuternicești.

   Suntem obișnuți sa rămânem în durerea pe care o cunoaștem, înloc să o experimentăm pe cea care nu o cunoaștem , care defapt acel lucru poate fi lucrul care ne poate elibera. De exemplu faptul că o persoană s-a apucat de consumul de tutun  și/sau alcool, aceasta persoana și-a dezvoltat o dependență pentru a-și alina durerea temporar. Acest proces se numește mecanism de scăpare a realității prin dependențe. Durerea este alinată doar temporar, nu permanent, si raspunsul este să se lase de dependenta tot prin durere, lasă dorinta sa urle, identifică trigărele și vindecă-le.

  Viața e mult mai ușoară cand avem puterea de a fi flexibili si rationali, de a accepta realitatea in care suntem, înloc să ne gândim cum ar fi fost dacă... Focusează-te pe soluții, înloc de problemă.

  Nu e usor sa construiesti obiceiuri sanatoase, imagineaza-ti ca prin asta construiesti cai neuronale noi, adica e ca si cand inveti o limba noua , prin repetitia invatarii poti conecta aceste cai neuronale ,pana prind o forma definita si cunostiintele despre baza acestei limbi sunt astfel formate.

  Ești mult mai apoape de vindecare atunci când recunoști durerea și o aduci in starea conștientă, în mare parte 80% din muncă este aproape gata. Atunci cand ai intenția să vindeci ceva, cu siguranță se va întâmpla acel lucru. Intenția este o unealtă a succesului în viață.

  Nu există om pe acest pământ care să nu fi experimentat traume, așa cum nu există parinți perfecți. Folosește urmatoarele întrebări ca să vorbești cu copilul din tine și a umbrei tale, ca să detectezi parțile din tine reprimate. Notează-le și vei știi ce trebuie vindecat.

  - Ce comportamente și emoții au fost judecate de parinții / tutorele meu?  

  - Am fost acceptat în întregime de cei din jurul meu?

  - M-am simțit în siguranță ca și copil?

  - M-am simțit iubit /ă/ călăuzit/ă? 

  - M-am simțit că aparțin de familie sau exclus?

  - Cum sunt relațiile mele acum, în urma acelor răni?

  - Îmi este frică de intimitate, atunci ajung să fiu foarte apoape de cineva?

  - Îmi este frică de abandonare?

  - Ai încredere în viață și in lumea exterioară? 

  - Te lupți ca să supravețuiești?

  Prima experiență pe care o avem în această lume, este prin prima chakra. 

    (Chakra Muladhara - Chakra rădăcinii)

 "În sanscrită, mula înseamnă „rădăcină” sau „bază” și adhara înseamnă „substrat” sau suport ”. Prin urmare, cuvântul muladhara înseamnă „substratul de bază” sau „centrul de sprijin”, referindu-se la caracteristica sa de a fi centrul de bază al ființei umane. Este prima chakră, situată în zona perineului. Este sediul vitalității („bateria” ființei) și este asortat cu energiile Pământului și forțele mecanice precum gravitația."

 Acesta chakra este transmițătorul de energie către pământ. Prima chakra se află la baza coloanei vertebrale și este centrul de bază al ființei umane, dacă ea este în dezechibru va dezamoniza și pe celălate. Prin prima chakra învățăm despre siguranță în această lume, despre locul unde aparținem, tribul nostru. Atunci intrăm in contact cu familia noastră.

  Programul greșit din această chakra cauzează relații disfuncționale, acestea sunt semne că copilul din interiorul tău este rănit. Nimic nu va trezi rana mai tare decăt o relație, în special una romantică, apropiată si intima. Cu cât este mai apropiată acea relație, cu atât ea va declanșa copilul interior. Dacă ai un exces cand ești implicată intr-un argument puternic si te simți trigguită, copilul va rasari și va fi el care deține controlul situației. Mesajul este ca o alarmă din interiorul tău, iar dorința este că cere vindecare. De ce să lăsăm copilul din interior să fie imatur, nesigur emoțional, gelos, nu suntem oameni maturi? Această latură trebuie să fie jucaușă, nu plină de mânie.

  Dezechilibrul primei chakre provoacă o imunitate slabită și fiindca este străns legată cu partea fizică și structura oaselor, le poate slabi și apoi cauza probleme.

 Pasul spre vindecare a acestei chakre este prin deveni conștient de traume, dureri, cu ajutorul triggarelor. Deja ai inceput asta fiindcă citești aceste lucruri ! Yey! Apoi pare amuzant, dar fii sigur ca funcționează. Vorbește cu copilul din tine, fă-l auzit, observat și iubește-l. Imaginează-ți ca varianta ta copil este în fața ta și spune-i ca a făcut tot ce era posibil in acea vreme , din limetele pe care le avea. Nu îl critica sub nici o formă. Nu neglija emoțiile pe care le simți in acel moment, simtele, acceptă ca fac parte din tine. Trateaza-te cu iubire și compasiune. 

  Următorul pas este de a face muncă cu prima chakra. Specialiștii recomandă psihoterapie. Putem solicita atentia unor specialisti sau putem de unii singuri dacă chiar ne dorim asta, dar asta necesită efort, dedicaţie şi susţinere. Medicina spirituală este cheia. Exerciții și meditații de grounding ajută enorm. Să umblii descult pe pamant, fiindcă atunci intrii în contact direct cu energia pamântului. 

  Este necesară o reprogramare personală, fiindcă ne place sau nu ne place, am primit niste programe greșite de la parinți / tutore și problema este ca nouă nu ni se par benefice și nu vrem să le folosim dar ele au fost deja întiparite ca un cod în sistemul nostru de credințe.

  Uite de ce: în primii 7 ani din viață când mintea noastră este în starea Theta , adica hipnoză am fost programați cu o gramadă de kkt-uri, care au fost apoi stocate în prima chakra. Trebuie făcută o reevaluare personală. Așa ca scrie pe o foaie de hârtie, dă-ți seama care sunt credințele familiei tale greșite, care te pot regresa si trage înapoi, De exemplu: rasim, homofobie, prejudecăți, scrie că ai aceste coduri întiparite in tine. Repet nu trebuie să crezi neapărat tu asta, este destul să creadă părinții tăi sau familia ta. Scrie că aceste lucruri trebuiesc vindecate și date la o parte, pentru binele tău. Așa ca fi foarte precis cu ce coduri crezi că merită păstrate și ce nu.

  Un alt pas spre vindecare, pe care îl poți face este prin meditație specială pentru acest proces. De asemenea o rugăciune personală , în care le spui îngerilor, maeștrilor astrali și lui Dumnezeu că ai intenția de a te vindeca și le ceri binecuvântarea și ghidarea spre acest lucru.

  Folosește în tot timpul acesta, mantre și afirmații, care să te țină pe drumul cel bun. Ca de exemplu „ Totul este în regulă”, „Nu suntem în pericol” , „Sunt iubit, călăuzit și protejat”, „Am intenția de a aduce copilul interior împreună cu toate rănile și experiențele neplăcute înapoi la mine pentru a le vindeca”.

  Ultimul proces pe care ți-l pot oferi este integrarea. Acest exercițiu te ajută să aduci în plan fizic toate lucrurile disociate, separte și toate părțile fragmentate înapoi la tine. Imaginează-ți cum îmbrățisezi toate lucrurile ce țin de tine, atât cele rele cât și cele bune, că fac parte din nou de tine, făcându-te din nou întreg, o uniune perfectă, toate piesele de puzzle sunt la locul lor. Nu trebuie sa respingem nici o parte din noi, oricat de gresita ar parea. Respingerea nu cauzeaza decat mai multa suferinta.

  Dorința mea este de ne vindeca, dar nu trebuie să uităm cel mai important lucru, că ea începe din interiorul nostru, ne vindecăm ranile interne și traumele, le vindecăm în același timp pe ale strămoșilor nostri, ale familiei, ale planetei, ale universului, pentru că totul este interconectat prin energie. Fi-ți voi strămoșii care lasă în urmă, iubire și vindecare.

Sursa: Teal Swan, Christina Lopez, Alberto Villoldo 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu