marți, 4 august 2020

Efectul Placebo si Nocebo




                                 
         Cu cât ești mai aproape de informația că tu singur îți  creezi lumea ta, cu atât ea devine mai vitală și certă pentru tine ca să descoperi exact cine face creația.
      Termenul își are rădăcinile din cuvântul latin placebo, "plăcere", care înseamnă „îmi voi face plăcere”  și nocebo, "nocere",  „îmi voi face rău”.  Atât efectul placebo, cât și nocebo sunt efecte puternice și pot fii descrise ca mecanisme neurologice și sunt influențate de informațiile furnizate, de așteptările pacientului, de întâlniri anterioare cu un medicament sau de procedură și de mediul clinic. 
      Rezultatele terapeutice pot fi optimizate prin promovarea efectului placebo, iar în același timp  reducând  efectul nocebo. Dar nu sunt înatalnite doar în spațiul medical.
       "Gândurile - energia minții- influențează direct modul în care creierul fizic controlează fiziologia corpului. "Energia" gândurilor poate activa  sau inhiba proteinele producătoare de funcții ale celulelor prin mecanismul interferenței constructive sau distructive."
(unde ne folosim energia creierului)...Doctorii din medicină sunt prinși între ciocan intelectual și nicovala corporațiilor; ei sunt pioni în uriașul complex industrial medical. Capacitățiile lor de vindecare sunt împiedicate de o educație medicală arhaică, bazată pe un Univers newtonian, format numai din materie....Corporațiile farmaceutice ne-au programat să devenim o națiune de drogați care iau medicamente prescrise pe rețetă ce au rezultate tragice...totuși astfel știm că avem nevoie de un nou sistem medical, mai sigur și acordat la legile Naturii." (Sursă: Biologia credinței de Dr. Bruce Lipton)
        "Gândurile sunt simțuri. Putem fi conștienți asupra gândurilor, așa cum cum putem distinge și descrie un miros nou aflat în apropiere. (Sursă Teal Swan: Podcast-Credință)
        Una dintre cele mai puternice influențe asupra sănătății corpului este mintea.
         Medicină industrială știe lucrul acesta de aproape 100 de ani. Așa a apărut efectul placebo în medicină. Ea se bazează maxim pe acest efect. Ei îți vor spune că medicamentul prescris "îți va vindeca" problema și boala, când defapt chiar poate fii efectiv doar 10 la % sau chiar poate fii ca o pastilă de zahăr, adică deloc. Vindecarea se petrece la nivel conștiincios, concentrarea, credința puternică care este prezentă în minte face ca medicametul să fie efectiv. S-a constatat că dopamina joacă un rol cheie în modularea și activarea efectul placebo.
         Un studiu sugerează că în industia farmaceutică,  efectul lor placebo se datorează, în mare parte, marketingului iscusit.
         Indigenii au o teorie: cum că nu poți lua efectele terapeutice de la o plantă cu forța, apoi să o comprimi într-o pastilă și să te aștepți să fie eficace.
          Si totusi putem folosi efectul placebo in scopul intenției si vindecarii, dacă am face-o conștient ar fi mult mai responsabil și am ști să o aplicăm corect.
         Pe partea opusă se găsește efectul nocebo, care este negativ și egal în măsură cu placebo, doar că provoacă degradarea și înrăutățirea stării de sănătate a corpului și a minții.
          În prezent, guverul și mass-media, inflentati de oculta, a folosit efectul nocebo în "plandemia" Corona, hormonii de stres opresc sistemul imunitar, frica provoacă stres.
        "Cu toate că stresul joacă un rol major ca factor de risc în boală, epigeneticianul Steve Cole, de la UCLA, unul dintre primii cercetători care au adus studiul exprimării complete a genomului în domeniul psihologiei sociale, a ajuns la concluzia că izolarea socială este un factor de risc chiar mai puternic și subestimat. Izolarea socială este cel mai evident și mai solid factor de risc social sau psihologic pentru boală în general. Nimic nu o depășește."
       "Convingerile noastre pozitive și negative nu au un impact numai asupra sănătății corpului si minții, ci și asupra tuturor aspectelor din viață noastră...Credințele acționează ca niște filtre pe un obiectiv și modifică modul în care vezi realitatea și lumea, iar sistemul tău biologic se adaptează la aceste credințe. Atunci când recunoaștem cu adevărat, că credințele noastre chiar au atâta putere, deținem cheia libertății. Deși nu e ușor să schimbăm codurile machetelor noatre genetice, putem să schimbăm ce gândește mintea și să decidem altceva."( Sursă: Biologia credinței de Dr. Bruce Lipton )
        "A fii credincios, sau a crede în ceva înseamnă să fii curajos într-o lume necunoscută. Oamenii folosesc îndoiala pentru a câștigă certitudine , care este tot o formă a credinței. A fi curajos in valorile si credintele tale înseamnă să ai încredere în tine și concepțiile tale, a le da o forma definita." 
( Sursă Teal Swan )
       (Oculta mondiala foloseste certitudinea si promisiuni false pentru a razbate oamenii de la drumul spre iubire.)
        Mintea conștientă este partea creatoare, cea care poate să facă să apară "gânduri pozitive". Pe de altă parte , mintea subconștientă este un depozit de amintiri, trigare și stimuli. (Așa cum am discutat în articolul "Autoeducatia").
        Yoga este o practică care echilibrează corpul și mintea, care induce gânduri puternice pozitive, ea controlează biologia, fiziologia, fluxul de energie care curge prin întreg corpul. Asemenea acestei practici se află meditația, tai chi-ul, etc.
    "Concluzia este simplă: percepțiile pozitive ale minții îmbunătățesc sănătatea prin stimularea funcțiilor imunitare și energetice, în timp ce inhibarea activităților sistemului imunitar prin percepții negative potențează boală.....Putem să trăim o viață de frică si manie sau una de iubire. Alegerea ne aparține!" <3


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu